nieuwsbriefcontacthomevolg ons op facebook
workshops
terug

Regionale trainingen 'Leren met dementie'

Het hele jaar door verzorgt DAZ regionale trainingen met individuele inschrijving over het lerend vermogen van mensen met dementie. De regionale trainingen 'Leren met dementie' bestaan uit 5 bijeenkomsten van één dagdeel en gaan over het toepassen van het lerend vermogen van mensen met dementie door hun coaches (zorgverleners, familie, vrijwilligers). Hieronder treft u het overzicht van de regionale trainingen die de komende maanden beginnen. Dit overzicht wordt continu aangepast. Ze staan gerangschikt per provincie (van Noord naar Zuid).

Het lerend vermogen is zowel bij beginnende als bij gevorderde dementie aanwezig, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek en in de dagelijkse praktijk. Het vraagt wel om een andere manier van kijken en handelen van de mensen in de omgeving van de persoon met dementie.
 
Het toepassen van het lerend vermogen valt of staat met communicatie en vereist een goed samenspel tussen familie, zorgverleners en vrijwilligers. Om een A4'tje te lezen over alle activiteiten die DAZ verzorgt om het lerend vermogen van mensen met dementie te implementeren binnen zorg-en welzijnsorganisaties, klik hier. Bij de nieuwsbrieven van DAZ staat elders op deze site ook een special over leren bij dementie.

De regionale trainingen worden grotendeels bezocht door verschillende soorten professionele zorgverleners van verschillende zorgorganisaties. Gelukkig doen ook met grote regelmaat familieleden en vrijwilligers mee. Dit gemengde karakter wordt door de deelnemers zeer op prijs gesteld, zo blijkt uit evaluaties. U kunt zich individueel of samen met een groepje collega's of familieleden aanmelden. 

Om meningen van oud-deelnemers over deze training te lezen, klik hier.

Kosten: deze training kost € 350,- per persoon. Dit is inclusief cursusmap en een exemplaar van het boek (Op)nieuw geleerd, oud gedaan. De trainingen zijn vrijgesteld van BTW.

Desgewenst verzorgen wij de trainingen ook in company voor een heel team, afdeling of specifieke groep functionarissen. Ook in company  hebben wij al goede ervaringen met gemengde groepen van professionals, familie en vrijwilligers. Wilt u hier meer over weten, bel of mail ons.

Helaas, momenteel zijn er geen workshops waarvoor u zich kunt inschrijven.